Article

Ett drömjobb: Attraktivt och intressant på alla sätt

Employer branding-företaget Universum publicerade nyligen resultaten av sin årliga talangundersökning. GE Healthcare har kontinuerligt klättrat i rankningen och anses nu vara en av de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige. Medarbetarna på GE Healthcare är glada, men inte överraskade över resultaten.

Varje år deltar tusentals universitetsstuderande i Universums talangundersökning som rankar arbetsgivare utifrån hur attraktiva de är. Årets resultat presenterades i mars och GE Healthcare rankades som en av Sveriges mest attraktiva arbetsgivare bland ingenjörsstudenterna.

Att företaget är en attraktiv arbetsgivare är ingen överraskning för personalen på GE Healthcare i Sverige – studenternas intryck av företaget stämmer väl överens med hur medarbetarna beskriver sitt dagliga arbete och interaktionen med kunder och kollegor på GE.

”Vi har en härlig företagskultur”, säger Sandra Ring, Clinical Education Specialist på GE Healthcare Sverige.

Sandra har jobbat på GE Healthcare i två år. Innan hon började på GE arbetade hon som röntgensjuksköterska i Göteborgsregionen och nu hjälper hon andra i samma yrkesroll att bli ännu bättre på sitt jobb.

Sandra tycker verkligen om sitt jobb och berättar att måndagar har blivit veckans bästa dag eftersom hon då återigen får sätta igång med det arbete hon älskar så mycket.

Att säga att man älskar sitt arbete är kanske inte vanligaste beskrivningen, men Sandras kollega Alexandra Zaleski har också bara beröm för företaget: ”Jag tycker verkligen om GE, det är ett fantastiskt företag!”

Fika bild universal story.JPG

Alexandra Zaleski fikar på Covidsäkert avståndt med sina kollegor på GE Healthcares kontor i Stockholm.

Varför älskar personalen att jobba på GE Healthcare?

Alexandra är serviceingenjör och har jobbat på GE i snart fem år. Hon är utbildad medicintekniker och inledde sin karriär på Danderyds sjukhus direkt efter att hon tagit examen från Kungliga Tekniska högskolan (KTH). Därefter började hon på GE.

Vad är det då som får personalen att säga att de älskar att jobba på GE Healthcare?

”Man lär sig så mycket varje dag”, säger Alexandra.

”Och jag uppskattar interaktionen med kunder. Dagarna ser aldrig likadana ut eftersom det är så stor variation. Ena dagen hjälper jag kunder att lösa ett tekniskt problem, och nästa dag hjälper jag säljteamet.”

Edvin Kalmaru är Account Manager och han delar Alexandras åsikter.  Precis som Alexandra har Edvin en masterexamen i medicinsk teknik från KTH. Han har jobbat på GE Healthcare i fyra år och uppskattar möjligheten att hela tiden lära sig nya saker och utvecklas i jobbet. Han tycker också om det nära samarbetet med kunderna.

”Jag har möjlighet att samarbeta med både vårdpersonal och deras patienter. Det är väldigt roligt att se hur våra lösningar hjälper patienterna. Jag känner att mitt arbete är värdefullt och viktigt eftersom vi hela tiden arbetar för att förbättra sjukvården”, säger Edvin.

Liza Eld är med sina 20 års erfarenhet veteran inom GE och för närvarande arbetar hon som Service Account Leader.  Hon är involverad i hela livscykeln av GE Healthcares utrustning och har regelbunden kontakt med kunder gällande anbud, avtal, uppgraderingar av utrustning och mycket mer.

”Mitt jobb är att säkerställa att våra kunder är nöjda med hur vi utför service på vår utrustning, så jag jobbar nära GE’s service ingenjörer och resten av serviceavdelningen. Det finns ingen typisk dag i mitt jobb,” säger Liza.

Hon håller med kollegorna som har arbetat en kortare tid på företaget:

”Det bästa med mitt jobb är alla fantastiska människor som arbetar på Sveriges sjukhus. Vi träffar folk som verkligen gör skillnad för patienterna”, berättar Liza.

Seriöst men roligt samarbete

Leif Olsson har arbetat på GE Healthcare i några år. Han berättar att han inte insåg hur viktigt det var att studera när han var yngre. Men även om Leif inte har en mångårig teoretisk utbildning så har han en omfattande professionell erfarenhet. Inom GE ansvarar Leif för att utföra service på datortomografienheter som används på svenska sjukhus. Han motiveras i hög grad av att utrustningen som han servar används på sjukhusen.

”Det är därför utrustningen måste fungera till 100 %. Det handlar om människors liv.”

När företagets produkter används för att diagnostisera och behandla patienter måste man ta sitt arbete på allvar. Men på GE innebär det inte stelbent byråkrati:

”Företaget är väldigt inkluderande – alla ses som viktiga deltagare i teamet. Och vi fokuserar inte bara på jobbet utan även på att ha kul”, säger Alexandra Zaleski. ”Vi har gemensamma frukostar, ordnar afterworkträffar med kollegorna och GE har även många program och initiativ för att förbättra medarbetarnas hälsa och välbefinnande.”

”Jag kan prata med vem som helst på företaget – oberoende av deras titel eller roll”, berättar Lennart Johansson.

Skickliga kollegor och goda framtidsutsikter

Lennart har haft en lång karriär på GE, han kom till företaget direkt från Linköpings tekniska högskola (LiTH) för över 40 år sedan. Hans nuvarande roll är projektledare. Lennart koordinerar och leder installationer av datortomografer och andra stora bildåtergivningutrustningar.

”Hos oss träffar du duktiga, begåvade människor som alla delar samma stora intresse för jobbet”, säger han.

”Det är mycket som händer i medicinteknikindustrin just nu. Om du vill arbeta på ett internationellt företag med skickliga medarbetare och fantastiska produkter så är det definitivt värt att söka sig till GE”, avslutar Lennart.

Om du är intresserad av att få veta mer om GE Healthcare som arbetsgivare och söka lediga tjänster är du välkommen att besöka vår karriärwebbplats, www.ge.com/careers